3 STEDER I BOLIGEN DU KAN SIKRE MED EN GOD LÅS

Der er gode muligheder for at passe på sit hjem med velfungerende og sikre låse. Laver du samtidig en gennemtænkt plan for låsesikring af hele huset, er du godt på vej til at gøre det nemt for dig selv – og vanskeligt for indbrudstyven – at komme ind og ud af huset.

SÅDAN SIKRER DU HOVEDDØREN

Hoveddøren er ofte den foretrukne udgang for indbrudstyvene. Med dobbelt lås på hoveddøren (en ekstra, indvendig nøglebetjent lås) kan tyven ikke låse sig ud af hoveddøren og forlade huset. En dobbelt lås er desuden et vigtigt signal til indbrudstyven om, at hjemmet er godt sikret.

Løsningen på billederne er hvor stanglåsen er udskift i døren så din 3 punkts lukning stadig virker.

Der er kun monteret dobbelt cylinder på den øverste lås, så man kan sikre hjemmet, når man tager hjemme fra.

Ellers fungerer døren, som den altid har gjort med cylinder udvendig og en vrider indvendig ved grebet.

SÆT INDVENDIG AFLÅSNING PÅ TERRASSEDØREN

Hvis du vil forhindre indbrudstyven i at benytte terrassedøren som flugtvej, kan du monterer en indvendig aflåsning. Her er tre modeller:

  1. Det eksisterende dørgreb skiftes ud med et tilsvarende greb, der kan aflåses.
  2. Det eksisterende dørgreb bliver siddende, der monteres en ny stanglås til cylinderen, så låsen kommer ind og sider i døren.
  3. Det eksisterende dørgreb udskiftet med et elektronisk greb med kode.

Model 1​

Model 2

​Model 3

SÆT LÅSE PÅ VINDUERNE

Udover indvendige låse på alle døre med udgang til det fri, herunder kælder- og bagdøre, er det vigtigt at indbrudssikre vinduerne med vindueslås og rudesikring.

Vindueslåse gør du det besværligt for tyven, at bryde ind i huset gennem vinduerne, da en lås forstærker vinduet. Samtidig forhindrer en vindueslås, at vinduet kan bruges som flugtvej.

En rudesikring eller glassikring er et lille beslag, der monteres udvendigt med envejsskruer. Beslaget vanskeliggør, at vinduets glaslister kan fjernes, og envejsskruerne lever op til navnet: de kan ikke skrues af.

Hvis dit hus har vinduer i stueplan, der kan åbnes så langt op at det er muligt at bruge dem som udgang, vil vi kraftigt anbefale, at du installerer vindueslåse.

BACK TO TOP